Στα πλαίσια του επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών της Γ΄ Λυκείου εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων και της επικείμενης συμπλήρωσης του μηχανογραφικού τους,  το 1ο ΓΕΛ Τρικάλων ανταποκρινόμενο στην ανοιχτή πρόσκληση της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών προς όλα τα σχολεία, πραγματοποίησε  την καθιερωμένη πλέον επίσκεψη με τους μαθητές  της  Γ΄ Λυκείου στους χώρους της σχολής.


Με την συνοδεία των καθηγητών τους κ. Ναυσικάς Μουλά , κ. Ευαγγελίας Τάσιου, κ. Ανδρομάχης Λυγούρα, και κ. Ευθυμίου Αρέτου οι μαθητές της τρίτης Λυκείου του Σχολείου μας επισκέφθηκαν την ΣΜΥ. Οι υπεύθυνοι αξιωματικοί τους υποδέχθηκαν και οδηγώντας τους στον χώρο ενημέρωσης τους πληροφόρησαν εκτενώς και λεπτομερώς για την στρατιωτική , ακαδημαϊκή και τεχνική εκπαίδευση που προσφέρουν οι στρατιωτικές σχολές αξιωματικών και υπαξιωματικών στη χώρα μας. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις προϋποθέσεις εισαγωγής σ? αυτές, τον χαρακτήρα των σχολών, τις έδρες τους σε διάφορες πόλεις, τα μαθήματα που διδάσκονται, την στρατιωτική εκπαίδευση που παρέχουν, τον χρόνο φοίτησης των σπουδαστών, τις δυνατότητες σταδιοδρομίας και ανέλιξης και απάντησαν με προθυμία στις ερωτήσεις των μαθητών μας. Στην συνέχεια χωρισμένοι σε δύο ομάδες οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της Σχολής και επισκέφθηκαν το γυμναστήριο, κάποια εργαστήρια τεχνικών μαθημάτων, αίθουσες ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενδεικτικά κάποιους κοιτώνες των σπουδαστών , τον πύργο αναρρίχησης, και τον εξομοιωτή βολής.

Οι μαθητές απεχώρησαν εντυπωσιασμένοι από όσα είδαν, έχοντας λύσει τις απορίες τους σχετικά με την εισαγωγή και την διαβίωση στις στρατιωτικές σχολές και με « πιο καθαρό μυαλό»  για την τελική τους επιλογή στο μηχανογραφικό δελτίο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο