Η΄ Διαλυκειακοί Ρητορικοί Αγώνες Ν. Τρικάλων

11 -12 Απριλίου 2024

1ο ΓΕΛ Τρικάλων

Το 1ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων, σε συνεργασία με τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Τρικάλων και τον Σύμβουλο Φιλολόγων κ. Αγαθοκλή Αζέλη, διοργανώνει για όγδοη χρονιά Διαλυκειακούς Ρητορικούς Αγώνες για μαθητές/τριες των Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων. Οι Αγώνες διεξάγονται Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 στο 1ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων.

Στους Αγώνες αυτούς λαμβάνουν μέρος τα σχολεία: 1ο, 5ο, 6ο και 7ο ΓΕΛ, ΓΕΛ Βαλτινού και Φαρκαδόνας, 4ο Πειραματικό Λύκειο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης», Ιδ. ΓΕΛ «ΑΘΗΝΑ», Μουσικό Σχολείο, 1ο ΕΠΑΛ και 2ο Πρότυπο ΕΠΑΛ με αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων και μαθητών/τριών. Οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν ως κριτές στους αγώνες. Τα αγωνίσματα στα οποία οι μαθητές/τριες διαγωνίζονται είναι οι Διττοί Λόγοι, που αποτελούν Ομαδικό Ρητορικό αγώνισμα, και οι Αυθόρμητος Λόγος και Προτρεπτικός Λόγος, που αποτελούν ατομικά ρητορικά αγωνίσματα.

Στους Αγώνες συμμετέχουν περισσότεροι/ες από 130 μαθητές/τριες και των τριών τάξεων του Λυκείου ανεξαρτήτως Ομάδων Προσανατολισμού/Τομέα ή Ειδικότητας, δεδομένου ότι στοχεύουν στην ανάδειξη των δεξιοτήτων των νέων να αρθρώνουν λόγο, να είναι ετοιμόλογοι, να επιχειρηματολογούν, με στόχο πάντα την πειθώ, πάνω σε οποιοδήποτε θέμα της καθημερινότητας, χωρίς ιδιαίτερες φιλολογικές γνώσεις.

Η Υπεύθυνη των Η’ Διαλυκειακών Ρητορικών Αγώνων

Δήμητρα Αγγέλου – Διευθύντρια 1ου ΓΕΛ Τρικάλων

Μετάβαση στο περιεχόμενο